Saldējums ar ķīseli

4 1

Sastāvdaļas

  • Plombīra vai šokolādes saldējums (vienai personai ņem standarta vafeļu glāzītes daudzuma saldējumu)
  • Ķīselis (jebkurš aromātisks, bet es ieteiktu melleņu, dzērveņu, upeņu)
  • Auzu pārslas (maksimums kādi 300 g)
  • Cukurs (3-6 ēd.k.)

Pagatavošana

20 min.
  1. Pagatavo vidēji biezu ķīseli, ļauj atdzist.
  2. Pannā apbrūnina auzu pārslas- gandrīz nepārtraukti apmaisot, lai panāktu vienmērīgu rezultātu(to vieglāk izdarīt, ja pievieno 2-3 ēd.k. eļļas). Kad auzu pārslas apbrūninātas, nogriež uguni uz minimumu, pievieno pusi cukura,enerģiski maisot(-lai nesāktu degt), ļauj auzupārslām karamelizēties, pievieno atlikušo cukuru, maisa, līdz uz pannas vairs nav birstoša cukura.
  3. Glāzē vai deserta traukā ber kādas 2 vai 3 ēd.k. tikko apcepto auzupārslu, virsū kārto saldējumu, virsū arī ber auzupārslas, pārlej ar siltu (ne aukstu un ne karstu) ķīseli.
  4. Ja vēlas, var pagaidīt, līdz atdziest auzupārslas, tad tās var gabaliem kārtot traukā. Skaisti izskatās caurspīdīgā traukā.

Komentāri

dženeta 2011. gada 9. oktobris 18:14
paldies:):):):):):)
sigita 2011. gada 9. oktobris 18:13
labu apetīti:D
dženeta 2011. gada 9. oktobris 18:12
izklausās gardi bet taisīšu tkai trešdien:);)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti