Sākums > Receptes > Deserti

Saldējums ar ķīseli

2006. gada 16. novembris
Foto: Edgars Davidčuks
Pagatavošana
20 min
1. Pagatavo vidēji biezu ķīseli, ļauj atdzist.
2. Pannā apbrūnina auzu pārslas- gandrīz nepārtraukti apmaisot, lai panāktu vienmērīgu rezultātu(to vieglāk izdarīt, ja pievieno 2-3 ēd.k. eļļas). Kad auzu pārslas apbrūninātas, nogriež uguni uz minimumu, pievieno pusi cukura,enerģiski maisot(-lai nesāktu degt), ļauj auzupārslām karamelizēties, pievieno atlikušo cukuru, maisa, līdz uz pannas vairs nav birstoša cukura.
3. Glāzē vai deserta traukā ber kādas 2 vai 3 ēd.k. tikko apcepto auzupārslu, virsū kārto saldējumu, virsū arī ber auzupārslas, pārlej ar siltu (ne aukstu un ne karstu) ķīseli.
4. Ja vēlas, var pagaidīt, līdz atdziest auzupārslas, tad tās var gabaliem kārtot traukā. Skaisti izskatās caurspīdīgā traukā.
Uz augšu