Pildīta līdaka 2

2005. gada 4. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Sagatavotām zivīm nokasa zvīņas, iegriež ādu pie galvas un astes, atloka ādu un, iegriežot ar nazi, novelk to. Pēc tam zivīm izņem iekšas un ar asu nazi izgriež visus mīkstumus. Mīkstumus kopā ar apceptiem sīpoliem un izmērcētu baltmaizi samaļ divas reizes gaļas mašīnā.
2. Pildījumā iecilā jēlu olu, ieber mannas putraimus, sāli, maltos piparus, pielej aukstu pienu, pieliek mīkstu sviestu un rūpīgi sakuļ, lai veidotos irdena masa. Ar šo masu piepilda zivs ādu un sašuj pie galvas un astes.
3. Sagatavo garšvielu novārījumu, ieliek tajā arī galvas, spuras un zivju asakas. Saliek zivis uz zivs katla režģa, pārlej ar izkāstu karsto zivju novārījumu un, lēni karsējot, uzvāra. Vāra uz mazas uguns vienu stundu.
4. Noņem no uguns un zivis lēnu atdzesē, neizņemot no novārījuma. Pēc tam zivis pārliek uz iegarenā zivju šķīvja, sagriež porcijās, rotā ar glīti sagrieztiem marinētiem dārzeņiem, cieti vārītās olas daiviņām un pētersīļu zaļuma zariņiem.
5. Novārījumu izkāš, pievieno aukstā, vārītā ūdenī uzbriedinātu želantīnu, uzvāra. Novārījumu atdzesē līdz istabas temperatūrai, pārlej zivis divos paņēmienos. Atsevišķi pasniedz mārrutku mērci vai majonēzi ar pipargurķīšiem
Uz augšu