Nēģi želejā

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg dzīvu nēģu
  • 5 pipari
  • 2 lauru lapas
  • 1 paciņa želantīna
  • Sāls
  • Sviests
  • Dabīgā kafija, jeb melnā tēja

Pagatavošana

50 min.
  1. Saujā ieber sāli un saspiestai saujai pāris reizes izvelk cauri nēģi. Pēc tam liek uz pannas un sviestā apcep brūnu. Apceptos nēģus kārto katlā un pārlej ar ūdeni, lai visi nēģi būtu nosegti. Krūzītē aplej dabīgo kafiju, jeb melno tēju un pielej klāt nēģiem, biezumus gan labāk atstāt krūzītē. Pievieno lauru lapas, piparus un sāli pēc garšas. Vāra ~30minūtes (nēģis ir gatavs, kad, aiz vidusdaļas, paceļot ar nazīti, tas lūzt uz pusēm).
  2. Kad nēģi gatavi ļauj tiem nedaudz atdzist. Pēc tam tos kārto traukā. Šķidrumam, kas palicis katliņā pievieno iepriekš uzbriedinātu un izkausētu želantīnu. Pārlej nēģus un liek uz pāris stundām ledusskapī.

Komentāri

inta 2014. gada 21. decembris 20:54
paldies par recepti. Domàju,ka bùs garsìgi!
armands indriksons 2013. gada 19. decembris 15:00
Nav ne vainas receptei protams kam ir kur laukā uz režģīti uz oglēm uzcet tas ir super bet dzīvoklī gatavot ir citādāk receptes ir dažādas nenoniecinieti cita gatavotus gatavo kā tev tīk par garšas gaumi jau nestrīdas man jau vislabāk uz oglēm cepti un sāli pec tam super
Egita 2013. gada 8. novembris 16:55
Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Uzkodas

Jaunākās receptes