Elfu pīrāgs

2006. gada 5. novembris
Foto: Solveiga
Pagatavošana
60 min
1. Mīklas gatavošana: Bļodā samaisa kopā auzu pārslas, miltus, mandeles, cukuru un sāli. Glāzē sakuļ eļļu un ūdeni. Sakulto emulsiju pielej sausajām sastāvdaļām un visu izmaisa. Maisījumam jābūt vienmērīgi mitram un jāturas kopā. Tāpēc, ja vajadzīgs, vēl var pieliet nedaudz ūdens. Mīklu izklāj cepjamajā formā, kas ieziesta ar eļļu. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (220 C) un cep 10 minūtes. Tad ņem laukā, bet krāsns temperatūru samazina līdz 180 C.
2. Pildījuma gatavošana: samaisa cukuru, vaniļas cukuru, kanēli, muskatriekstu un sāli. Pieliek olu, ķirbi un pienu. Visu kārtīgi sakuļ. Pārlej pīrāga pamatnei un liek no jauna cepeškrāsnī. Cep apmēram 45 minūtes.
Uz augšu