Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepti topinambūri ar timiānu

2006. gada 4. novembris
Foto: Māris Šverns
Pagatavošana
60 min
1. Nomazgā topinambūrus, pārgriež gareniski (vēlams, lai visi gabali iznāktu pēc iespējas vienādi).
2. Pannā izkausē sviestu un apcep topinambūrus (apt. 2-3 min.). Jāraugā, lai griezuma vieta ir zeltaini brūna. Uzmanīgi noņem un pārvieto uz cepešpannu.
3. Uzrasina citrona sulu, uzkaisa sāli, piparus un uzber timiānu.
4. Ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 50 minūtes (180*C).
5. Gatavi topinambūri, uzspiežot ar naža sānu, viegli padosies.
6. Garšo lieliski pat bez citu produktu klātbūtnes!
Uz augšu