"draiskais asorti"

2006. gada 31. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Izvēlas gatavas, nebojātas plūmes, noskalo izņem kauliņus un liek stikla vai māla traukā.
2. Uzber aptuveni trešo daļu cukuru.
3. Kad plūmes sāk suloties, uzlej aptuveni ceturto daļu ruma.
4. Trauku noliek tumšā vietā vēsumā.
5. Pēc nedēļas līdzīgi rīkojies ar aprikozēm.
6. Kad sacukurootie augļ;i sāk suloties, tos pieber traukā pie plūmēm un uzlej vēl ceturto daļu ruma.
7. Kamēr augļi briest, trauku ik pa laikam sakrata.
8. Pēc pāris nedēlām ir pienākusi kārta persikiem - ar tiem rīkojās tāpat kā ar plūmēm un aprikozēm.
9. Asorti ik pa laikam apmaisa.
10. Pēc mēneša pielej atlikušo rumu.
Uz augšu