Biezpiena kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • Biskvītam: soda - 50 g
  • Kviešu milti - 50 g
  • Cukurs - 80 g
  • Olas - 2 gab
  • Kakao pulveris - 40 g
  • Ūdens - 30 g
  • Pildījumam: ūdens - 200 g
  • Rīvēts biezpiens - 200 g
  • Putukrējums - 400g
  • Žāvētas aprikozes - 130 g
  • Ogu masai: saldētas avenes - 700 g
  • Cukurs - 120 g

Pagatavošana

60 min.
  1. Biskvīts.
  2. Traukā liek sodu, cukuru, olas, ūdeni, kakao un samaisa. Pieliek miltus un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Formā liek cepampapīru un ielej mīklu. Cep 190...200`c t`, 10min.
  3. Pildījums.
  4. Ūdeni, biezpienu, miltus samaisa kopā. Pieliek kubiņos sagrieztas aprikozes,
  5. putukrējumu un samaisa.
  6. Ogu masa.
  7. Saldētas avenes atlaidina 0....+6`c t` un liek blenderī. Pieliek cukuru un kuļ līdz iegūst viendabīgas konsistences masu.
  8. Kūka.
  9. Metāla formā ieklāj pārtikas plēvi un uz tās liek sagrieztu biskvītu.uzklāj pusi no pildījuma. Pa vidu liek biskvīta strēmeles (1*1cm) un uzliek atlikušo pildījumu. Virsū uzklāj atlikušo biskvītu. Liek saldētavā un sasaldē.
  10. Pasniegšana.
  11. Pīrāgu sagriež gabaliņos. Uzliek uz šķīvja gabaliņu . Šķīvja malā uzlej rīvētu aveņu mērci. Rotā ar piparmētru lapiņu.

Komentāri

Anna 2014. gada 17. marts 15:10
Kāpēc tik zems vērtējums? Vai nu nejaukā latvieša daba vius vērtēt uz "2", vai kādam patiešām nepatika? :( Neticu! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize