Rīsi indiešu gaumē

4 1
Rīsi labi garšo kopā ar taukos vārītam garnelēm, zivi un salātiem, kas sastāv no āboliem, apelsīniem un svaiga gurķa. Tie jauki atsvaidzina šī Indiešu ēdiena pikanto garšu.

Sastāvdaļas

  • 350 g irdeno rīsu
  • 1 sīpols
  • 0.5 čilī pipara
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 500 g vistas buljona (var no kubiņa, bet labāk jau nē)
  • 1.5 paciņa garam masala garšvielas (var arī kadas citas garšvielas)
  • 1 lauru lapa
  • 2 krustnagliņas
  • 1 tējk. kurkuma vai karija
  • 3 ēd. k. augu eļļas

Pagatavošana

45 min.
  1. Notīra un sasmalcina sīpolus.
  2. Katliņā sakarsē eļļu un pavāra sīpolus apmēram 1 minūti.
  3. Pievieno rīsus un visus vēl nedaudz apbrūnina.
  4. Sasmalcina čili piparu un ķiplokus.
  5. Tad rīsiem pievieno ķiplokus, piparus, garam masala (vai citu garšvielu), lauru lapu, krustnagliņas un kurkuma. Pārlej vistas buljonu. Uzliek katliņam vāku un vāra apmēram 20 minūtes.
  6. Apmaisa. Tad atstāj uz 5 vai 10 minūtēm. Gataviem rīsiem jābūt sausiem un irdeniem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Nelda 2014. gada 31. augusts 15:40
Paldies par izcilu un veselīgu recepti!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni