Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsi indiešu gaumē

2006. gada 28. oktobris
Foto: Receptes.lv
Rīsi labi garšo kopā ar taukos vārītam garnelēm, zivi un salātiem, kas sastāv no āboliem, apelsīniem un svaiga gurķa. Tie jauki atsvaidzina šī Indiešu ēdiena pikanto garšu.
Pagatavošana
45 min
1. Notīra un sasmalcina sīpolus.
2. Katliņā sakarsē eļļu un pavāra sīpolus apmēram 1 minūti.
3. Pievieno rīsus un visus vēl nedaudz apbrūnina.
4. Sasmalcina čili piparu un ķiplokus.
5. Tad rīsiem pievieno ķiplokus, piparus, garam masala (vai citu garšvielu), lauru lapu, krustnagliņas un kurkuma. Pārlej vistas buljonu. Uzliek katliņam vāku un vāra apmēram 20 minūtes.
6. Apmaisa. Tad atstāj uz 5 vai 10 minūtēm. Gataviem rīsiem jābūt sausiem un irdeniem.

Labu apetīti!
Uz augšu