Sākums > Receptes > Zupas

Kukurūzas krēmzupa ar pienu

2006. gada 24. oktobris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
15 min
1. Sīpolus smalki sagriež un katliņā sviestā lēni cep, līdz caurspīdīgi (nedriikst sadedzināt brūnus!). Pa to laiku kukurūzai ļauj sieta notecēties.
2. Pie sīpoliem pieber kukurūzu (2-3 ēd. k. atstāj), palielina karstumu, īsi apcep. Pārlej ar pienu, tā lai piens ir apm 1 cm vairāk kā kukurūza. Pievieno buljona pulveri, drusku sāli, piparus (uzmanīgi, vēlāk var vēl vircot). Lēni vāra 5-10 minūtes.
3. Visu ielej blenderī, sasmalcina, izfiltrē caur sietu.
4. Vēlreiz nogaršo, pēc vajadzības pievieno sāli, piparus. Pieber atlikušos kukurūzas graudus.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu