Kukurūzas krēmzupa ar pienu

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 bundža kukurūzas
  • 1 neliels gaišs sīpols
  • 1 -2 ēd. k. sviesta
  • 1 -2 tējk. buljona ekstrakta (var bez)
  • Piens
  • Sāls
  • Pipari no dzirnaviņas

Pagatavošana

15 min.
  1. Sīpolus smalki sagriež un katliņā sviestā lēni cep, līdz caurspīdīgi (nedriikst sadedzināt brūnus!). Pa to laiku kukurūzai ļauj sieta notecēties.
  2. Pie sīpoliem pieber kukurūzu (2-3 ēd. k. atstāj), palielina karstumu, īsi apcep. Pārlej ar pienu, tā lai piens ir apm 1 cm vairāk kā kukurūza. Pievieno buljona pulveri, drusku sāli, piparus (uzmanīgi, vēlāk var vēl vircot). Lēni vāra 5-10 minūtes.
  3. Visu ielej blenderī, sasmalcina, izfiltrē caur sietu.
  4. Vēlreiz nogaršo, pēc vajadzības pievieno sāli, piparus. Pieber atlikušos kukurūzas graudus.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas