Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Skudru pūznis no bērnības

2006. gada 18. oktobris
Foto: Kristine Bieza
Pagatavošana
1 min
1. Margarīnu saputo ar olām, pievienojot sāli un dzēstu dzeramo sodu. Pievieno miltus un sastrādā mīklā. To izmaļ caur gaļas mašinu, ik pa laikam notraucot "desiņas" drupačās. Drupačas apcep cepeškrāsnī uz ietaukotas plāts zeltaini brūnas.
2. Olas saputo ar cukuru, pieliek miltus, vaniļas cukuru un pienu. Maisot karsē, kamēr krēms sāk biezēt. Padzisušam pievieno sviestu, var pieliet 1 ēd. k. ruma vai konjaka.
3. Krēmu sajauc ar atdzisušām drupatām, marmelādes konfekšu gabaliņiem, samaltiem riekstiem un sarīvētiem āboliem. Izveidojušos masu kārto piramīdā, pārkaisa ar samaltiem, riekstiem un rīvētu šokolādi.
Uz augšu