Skudru pūznis no bērnības

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 pac. mīksta margarīna
  • 3 olas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 1 kg miltu
  • Krēmam
  • 2 olas
  • 2 glāzes cukura
  • 1 ēd.k. miltu
  • Vaniļas cukurs
  • 1 glāze piena
  • 300 g sviesta
  • Ja vēlas: rums, konjaks, atbilstošās esences u.t.t

Pagatavošana

1 min.
  1. Margarīnu saputo ar olām, pievienojot sāli un dzēstu dzeramo sodu. Pievieno miltus un sastrādā mīklā. To izmaļ caur gaļas mašinu, ik pa laikam notraucot "desiņas" drupačās. Drupačas apcep cepeškrāsnī uz ietaukotas plāts zeltaini brūnas.
  2. Olas saputo ar cukuru, pieliek miltus, vaniļas cukuru un pienu. Maisot karsē, kamēr krēms sāk biezēt. Padzisušam pievieno sviestu, var pieliet 1 ēd. k. ruma vai konjaka.
  3. Krēmu sajauc ar atdzisušām drupatām, marmelādes konfekšu gabaliņiem, samaltiem riekstiem un sarīvētiem āboliem. Izveidojušos masu kārto piramīdā, pārkaisa ar samaltiem, riekstiem un rīvētu šokolādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize