Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sīpolu - skābā krējuma mērce

2005. gada 13. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Sīpolu mērcei sāli pievieno nedaudz vairāk, nekā citām mērcēm, jo tad garša ir pikantāka, patīkamāka, bet tur katram pašam jāizmēģina, lai noteiktu, kurš ir īstais variants, tieši priekš viņa.
Pagatavošana
15 min
1. Sīpolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, tā, ka veidojas ripiņas.
2. Uz pannas uzlej eļļu, uzkarsē. Kad eļļa karsta, pannā liek cepties sīpolus. Sīpolus cep uz vidējas uguns. Cepšanās laikā tiem jākļūst caurspīdīgiem, nedaudz brūnganiem.
3. Tad pievieno krējumu un sāli. Sīpolus ar krējumu labi samaisa un ļauj mērcei nedaudz paburbuļot (pavārīties).

Lai labi garšo!
Uz augšu