Iista itaalu spagetti meerce

4 1

Sastāvdaļas

  • 800 gr. konserveti tomati bundzaa
  • Ceturtdala papira pacina sauss bazilika
  • 1 liela zala vai sarkana paprika-svaiga
  • 1 liels saldas sugas siipols
  • Ceturtdala pacina sauss oregano
  • 4 duusiigas edamkarotes laba olivella
  • 3 dusigas edamkarotes cukura
  • Ceturtdala tejkarote malts kaneelis
  • 3 videeja izmera kiploka daivinas
  • 1 maza bundzina seenes, vai apm. puskilo svaigas baltas seenes(sampinjoni)
  • Ieliek tomatus katlinaa, uz mazas liesmas, lai sildaas
  • Pievieno sausaas garsvielas
  • Olivellaa loti loti viegli apcep smalkos gabalinos sakapatus sipolus un kiplokus, ka ari zalo papriku
  • Cep lidzkams sipoli ir tikko caurspiidiigi
  • Ieliek to visu katlinaa, kuraa atrodas tomaati
  • Sautee uz viszemakaas iespejamas liesminas apmeram 2 stundas, ik pa laikam pamaisot
  • Ja veelas galas merci, tad ieprieksminetajam sastavdalam klat nak ap puskilo maltaas galas, nav svarigi vai liellopu, vai cuukas, vai maisiitaa
  • Ja tiek lietota gala, tad to apcep kopaa ar sipoliem, kiplokiem, un papriku vienlaikus, un liek ieksaa tomatu katlinaa
  • Ik pa laikam ar kartupelu micitaaju pamiica tomatus, lai nav katlaa lieli gabali
  • Kad merce izskataas kaa mercei vajag, pec apm. 2 stundam, nem nost no pliits, pieber klaat ap 300 gramu parmezaana sieru vai malto romano sieru (labi ir jebkurs no maltiem, sausajiem itaalu sieriem), un labi iemaisa mercee
  • Pasniedz virs spagetti makaroniem, vai spiral-veidigajiem makaroniem, vislabak importa no italijas, ja espejams

Pagatavošana

120 min.
  1. visgarakais ir varisana, jo merce garso labak, ja vara uz zemas uguns apmeram pilnas divas stundas-tad tai ir lieliska, maiga garsa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni