Ābolu etiķis

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu (der arī kritušie)
  • 100 g cukura vai medus
  • 20 g maizes sausiņu ( var pievienot arī 20 g rauga)
  • 1 l ūdens

Pagatavošana

1 min.
  1. Ābolus nomazgā un smalki sagriež (ar mizu, var arī nomizot un mizu sagrzt atsevišķi).
  2. Liek burkā vai emaljētā traukā.
  3. Uzsilda ūdeni (60 līdz 70 grādiem temperatūras).
  4. Tajā izšķīdina cukuru un izmērcē sausiņus.
  5. Atdzesēto masu pārlej āboliem tā lai šķidrums tos pārklātu.
  6. Trauku novieto siltā vietā un regulāri (vismaz 2 reizes dienā) apmaisa.
  7. Pēc 2 nedēļām šķidrumu nolej un izkāš.
  8. Salej trīslitru burkā (no augšas atstā aptuveni 10 cm) un nosien ar audumu vāciņu.
  9. Pēc 2-3 nedēļām šķidrumu uzmanīgi pārlej pudelēs ( nepiepilda līdz pašai augšai).
  10. Aizkorķē ar steriliem korķiem.
  11. Glabā tumšā, vēsā vietā.

Komentāri

Elza 2009. gada 1. decembris 12:11
Amerikāņu grāmatā liekas DŽarvijs( lasīju ap 70 gadiem krievu valodā maza brošūra) brīnišķīgs līdzeklis mikrobu nobeigšanai, jo skābā vidē iet bojā... Kakla sāpes.... Es ārstēju bērniem tajā laikā mistiskās kakla sāpes un nelielu temperatūru....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi