Auksti sālītas sēnes 2

3 1

Sastāvdaļas

  • Sēnes (tikai ne bekas)
  • Sāls
  • Ķiploki

Pagatavošana

40 min.
  1. Notīrītas un sagrieztas sēnes vāra divos ūdeņos, katru reizi pa 15 minūtēm. Uz nakti iesien marlē notecināt.
  2. Māla traukā apakšā izkaisa ar kārtu sāls. Saber dažus graudus melno piparu un sagrieztu ķiploka daiviņu. Liek kārtu sēņu. Tās atkal apkaisa ar sāli, pipariem un ķiplokiem. Un tā visas sēnes. Virsū atkal sāls kārta. Glabāt vēsumā (labi, ja ir pagrabs, bet var likt ledusskapī) Ar sāls daudzumu nav jābaidās pārspīlēt, jo pirms lietošanas sēnes ir jāpamērcē, tas noņems lieko sāļuma garšu.
  3. Ziemā šīs sēnes var sajaukt ar krējumu un lietot kā salātus pie karstiem kartupeļiem. Var cept sēņu mērcē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi