Ķirbju - apelsīnu ievārījums

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja
  • 1 liels apelsīns
  • 800 kg cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Ķirbi un apelsīnu nomizo un sagriež kubiņos, apkaisa ar cukuru un atstāj uz nakti ievilkties.
  2. Tad uz lēnas uguns uzvāra, pavāra minūtes 10-15, lej burciņās un aizvāko.

Komentāri

Skaiča 2014. gada 17. februāris 16:06
Vakar taisīju uz dullo.Ķirbi'(~1 kg) sagriezu kubiciņos (uz acu mēru),pielēju līdz pusei, ķirbjiem, ūdeni. Vārīju, kamēr caurspīdīgi. Sablenderēju putrā (turpat karstu katlā), pieliku klāt notīrītus apelsīnus (6.gab), iznāca tādi mazi gabaliņi. Pierīvēju 1 citrona miziņu un sulu.Ņēmu ievārījuma cukuru uz acu mēru~0.5 kg. Tā kā bija pasalds, tad pēc garšas pievienoju citronskābi. Pavārīju, visu kopā ~ 15 min. Karstu tīrās burkās un atdzēsētu uz pagrabu prom. Vienu gan ar pankūkām pagaršojām. Ziniet', ļoti garšoja un arī apelsīna gabaliņus var sajust , un kāda krāsa!
Janīna 2011. gada 2. oktobris 11:49
800 kg cukura ! Kas tur var sanākt ?!
Jancis 2010. gada 3. oktobris 14:31
nesanāca garsīgi.. :( pa daudz cukura, bija grūtības ar tik lielu katlu. :(

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi