Torte ''Putna piens''

3 1
Torte ''Putna piens''
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1/2 paciņa margarīna (mīkstu)
  • 200 g sviesta
  • 2 glāze/s cukura
  • 3 olas
  • 2 glāze/s piena (200 ml)
  • 2 ēd. k. kakao
  • 1 glāze/s miltu
  • 3 ēd. k. mannā
  • 100 g konjaka vai ruma
  • 1/2 tējk. sodas
  • Nedaudz etiķa vai citronskābes
  • 1 lielā tāfelīte melnās šokolādes

Pagatavošana

120 min.
  1. ½ paciņumargarīna sajauc ar vienu glāzi cukura (200g).
  2. Pakāpeniski pa vienai iemaisa 3 olas,iemaisa½ tējkaroti sodas un pāris pilienus etiķi, iemaisa 2 ēdamkarotes kakao un 1 glāzi miltu.
  3. Pēc tam iesmērētā pannā masu liek cepties - tā būs tortes 1. kārta.
  4. Ielej katliņā 2 glāzes piena, 1 glāzi cukura, 3 ēd. k. mannā (ar kaudzi), vāra apmēram 5 min.Pēc tam atdzesē.
  5. Ieliek putotājā 200 g mīksta sviesta un atdzesētu izvārīto mannu. Putojot pakāpeniski iemaisa 100 g konjaka vai ruma. Saputoto krēmu liek, lai atdziest, pēc tam uzklāj virsū 1. kārtai un liek atkal aukstumā.
  6. 3 tējk. cukura un 3 ēd. k. piena, uzsilda un ieliek gabaliņos salauztu šokolādi (Lukss).
  7. Kad viss izkusis (uzvārīt nedrīkst), siltu lej virsū divām iepriekšējām kārtām. Ļauj lai sastingst, tad var baudīt kūku.

    Lai labi garšo!
    Kad viss izkusis (uzvārīt nedrīkst), siltu lej virsū divām i...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize