Pastitsio

2006. gada 27. septembris
Foto: Solveiga
Pagatavošana
45 min
1. Gaļas mērce: padziļā pannā eļļā apcep gaļu un smalki sagrieztu sīpolu, tad pievieno tomātu mērci, vīnu un kanēli. Uzvāra un tad uz lēnas uguns nobriedina vēl apmēram 25-30 minūtes, brīdi pa brīdim apmaisot.
2. Kamēr gatavojas mērce, uzvāra un nosusina makaronus. Sakuļ vienu olu, pieber sāli un piparus, pievieno 150 ml piena un iejauc sagatavoto maisījumu nedaudz padzisušajos makaronos.
3. Atkal meklē pannu, izkausē sviestu vai margarīnu, iemaisa tajā miltus un tad, visu laiku maisot, pakāpeniski pielej atlikušo pienu. Vāra, kamēr mērce nedaudz sabiezē apmēram 5-8 minūtes. Pieber sāli un uz dažām minūtēm noliek mērci maliņā, sakuļ vienu veselo olu un atsevisķi cietās putās sakuļ pārējo divu olu baltumus. Kad olas sagatavotas, atkal liek pannu uz plīts, uzkarsē un pamazām pielej vispirms sakulto olu un pašās beigās saputotos olbaltumus. Izmaisa un tūlīt liek pannu malā, jo olas nedrīkst pārkarst.
4. Ar eļļu iesmērētā veidnē (veidnei jābūt ar vāku) pirmajā kārtā liek pusi no sagatavotajiem makaroniem, tad gaļas mērci, kurai, savukārt, pārber pusi no Parmas siera. Tad atkal makaronus, pārlej piena-olu mērci un pārber atlikušo sieru. Veidnei uzliek vāku un ievieto 220 C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 20 minūtes, tad vāku noņem, pacep vēl 10 minūtes, uguni nogriež un atstāj pastitio, kamēr tas pakāpeniski atdziest līdz ēsanai piemērotai termperatūrai.
5. Mūsu mājās līdz brīdim, kad izmēģinājām šo ēdienu, favorītes statusā bija lazanja. Tagad tierk pieprasīts pastitio. Gan šajā, gan arī citās versijās.
6. Lai arī Jums garšo!
Uz augšu