Lazaņja ar 3 sieriem (noteikti nediētiska)

4 1

Sastāvdaļas

  • Lidz 15 lazaņjas plāksnēm
  • 200 gr. sviesta (vai augu tauku maisijuma)
  • 300 gr. maltas gaļas
  • 200 gr. žāvētas gaļas (var nebūt)
  • 3 pa 200-300 gr dažadi sieri
  • A) kausēts
  • B) siera desa
  • C) parasts
  • D) utt. mozarellu, vai vel kadu kazas sieru, brīva vieta fatāzijām, bet jo dažadāki sieri, jo mazāku daudzumu
  • 2 -3 olas (var nebūt)
  • Majonēze (var nebūt)
  • Ketčups vai tomātu mērce (kāda nu kuram garšo, parasti ņemu aso)
  • 2 -3 tomāti vai 1-2 paprikas (var abus, var nebūt)
  • Sāls, pipari un citas garšvielas, ja kadam garšo.. man pietiek no sieru un gaļas dazadībām

Pagatavošana

1 min.
  1. !!! mazā, dziļā cepeškrāsns panna, kur vienu otrai blakus var novietot 3 plaksnes (apmēram 4-5 cilvēki var paēst)
  2. katru sastāvdaļu, es papriekš apcepu (gaļu sacepu ar olām un garšvielām(var bez olas), apcepu papriku, katru ēdienu turu atsevišķā bļodiņā) Trauku nosmērējas daudz :))
  3. sieru sagriežu, citu sarīvēju
  4. uzkarsē pannu un kārtīgi ieziež to ar sviestu, malas vēlams arī.
  5. izliek 3 plāksnes un sasmērē tās ar sviestu (var uzlikt vienkāršhi sviesta kubiņus, tie vēlāk izkusīs)
  6. Un te nu sākas brīva fatāzijas plūsma, patlaban, kamēr rakstu, taisu tādu:
  7. pirmajā rindā salieku siera desu, to aplēju ar paprāvu majonēzes kartu, pa virsu 3 lazaņjeas plāksnes.
  8. nākamā kārta... malto gaļu, ar ļoti lielu daudzumu ketčupa un 4 plāksnes pa virsu ar lazaņju :)
  9. atkal sviesta kubiņi
  10. un mana nākamā karta ir žāvētā gaļa ( ja nav tās, varēja sadalīt malto gaļu, var vienkārši dārzeņus ceptus, var sieru, vai olas jēlas, tās sacepsies, tak var likt jebko, kas garšo) paprika (man tomātu nebija, tomāti šeit garšo labāk!) un siers
  11. atkal 4 lazanjjas plaksnes, kuras shoreiz ir apsmērētas ar sviestu, uzberu pavirsu paprāvu siera kārtu.. un man sanāk, ka visa massa, beidzas līdz ar panas malām..
  12. !!!! iesaku augstāk netaisīt, jo dēļ tā ka ir sviests, ketčups un katram ēdienam savas sulas, tad tās pa malām izdalās, un ja tā visa pa daudz, tad tas iztek.. bet ēdienam ir jācepās savās visās sulās, lai tas ir treknāks..un nav sauss..
  13. Neiesaku, taisīt mikrenē, man sanāca ļoti sausa.
  14. parasti ļoti varieju ar shiem produktiem, galvenais, lai plākses ir piesātinātas ar sviestu.. un ņemot vērā, ka gaļa un citi produkti, tiek pievienoti, jau gatavi, tad jāgatavo, kamēr plākses kļūst mīkstas (gatavas)
  15. nepatīk ilgi ņemties ap ēdienu, tāpēc sieru pa virsējo kārtu lieku uzreiz.. bet ja patīk, tad var minūtes 2-10 pirms izņemšanas, tikai uzrīvēt..bet es tam pa slinku..
  16. Lai labi garšo!

Komentāri

vita 2011. gada 12. oktobris 13:14
makaroni palika cieti...vajag vairak kadu merciti vai ko...savadak nav edams:( sviestu liku pat vairak neka recepte noradits un makaroni cieti tapat!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni