Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu gulašs ar desu

2005. gada 19. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā un pārgriež uz pusēm. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus. Pievieno speķa gabaliņus, paprikas pulveri un tomātu biezeni un mazliet pasautē. Pievieno kartupeļus , pielej vīnu, buljonu un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes. Kartupeļi nedrīkst būt pārāk mīksti. Selerijas notīra un sagriež 2 cm lielos gabaliņos. Desu sagriež ripiņās vai gabaliņos. Kad kartupeļi vārījušies 15 minūtes, pievieno selerijas, desu un turpina vārīt vēl 10 minūtes, līdz kartupeļi ir pavisam mīksti. Pirms pasniegšanas galdā pievieno krējumu, sāli, piparus un pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem. LABU APETĪTI!
Uz augšu