Pildītie pipari manā gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • Zaļie pipari (6 gb)
  • 0.5 Maltā gaļa (0,5 kg)
  • 1.5 Rīsi (1-1,5 paciņas)
  • Garšvielas
  • Saldais krējums

Pagatavošana

50 min.
  1. Izvāru parasti 2 paciņas rīsu, izlietoju "uz aci" apm pusotras pieliekot klāt svaigai maltajai gaļai + pievienoju kādas garšvielas, piem. "Garšviela maltajai gaļai", buljona kubiciņu. Samaisu rīsus ar malto gaļu tā lai būtu apmēram viendabīga masa. Pipariem izgriežu kātus un izņemu sēklas un šo masu iepildu piparos. Vēlams, lai pipari būtu apm vienāda lieluma (lai stāvus var novietot katliņā). Salieku katliņā un pārleju ar ūdeni, lai visi pipari būtu apsegti ar ūdeni. Vāru min 20. Pēcāk noleju šo ūdeni (patiesībā daudz vitamīnu tur, bet vēl neesmu izdomājusi pielietojumu tam:)) un ieleju paciņu - 0,5l saldā krējuma, kurā pievienoju nedaudz sāli - tas pēc garšas. Pasautēju min 10 un ir gatavs. Mums garšo.

Komentāri

Sigita 2011. gada 10. augusts 18:34
Aizmirsu pateikt, ka, ja liek tajaa stikla traukaa un cepeshpliitii, tad to meerciiti var netaisiit tik daudz, jo nav obligaati, ka visiem piparinjiem jaabuut nosegtiem.
Sigita 2011. gada 10. augusts 18:31
Es to meerciiti taisu taa: apcep kastroliitii siipolu, burkaanu, pielieku sablendereetu tomaatu 1-2, piespiezju daivinju kjiploka, pielieku kechupu vai tomaatu pastu peec patikas, mazliet saldo kreejumu un lieku ieksha jau ieprieksh mazliet apceptus pildiitos piparus ar malto galju. \Pie maltaas galjas es arii lieku kjiploku. Bet, taa gaumes lieta. Un, visgarshiigaak ir to visu likt cepeshpliitii stikla traukaa ar vaaku! Ja man ir palikusi paari matlaas galjas sagatavotaa masa ar riisiem, tad savelju bumbinjas, mazliet apbruuninu uz pannas un lieku tajaa pashaa katlaa sauteeties mazus tefteliishus!
Inese Pedere 2009. gada 29. oktobris 14:14
TO ŪDENI VARI IZMANTOT ATSEVISĶAI MĒRCĪTEI:) Es vēl pielieku klāt mazliet sīpolu un rīvētu burkānu.Garšīgi!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni