Ķirbja ķīselis ar vīnogām
Sastāvdaļas
- Ķirbja mīkstums500g
- Baltais vīns pussaldais 1 gl
- Ābolu sula ½ gl
- Vaniļas cukurs 1pac
- Kanēļa miziņa
- Ciete 2'tējk
- ½ citrona sula
- Cukurs 1 ēdk
- Vīnogas zaļās bez kauliņiem(pašmāju)
- Mandeļu skaidiņas 50g
- Ķirbi sagriežu ~2cm gabaliņos.Katliņā uzkarsēju ābolu sulu ar vīnu,pieberu paciņu vaniļas cukura un uzvāru.Ļauju 5 min ievilkties un beru iekšā ķirbjus.Pavāru 8-10 min.Ķirbjus izņemu ārā.Sīrupam pielieku aukstā ūdenī atšķaidītu cieti un iebiezinu.Izņemu kanēļa miziņu,pielieku citrona sulu un cukuru pēc garšas.Vīnogas noskalo un kopā ar ķirbja gabaliņiem liek gatavā ķīselī.Lej trauciņos,pārkaisa mandeļu skaidiņas,melisas lapiņām.
- Pasniedzu ar mandeļu putukrējumu:200g putukrējuma saputoju ar paciņu vanilīna cukura un 2 ēdk amaretto liķiera.
Komentāri