Sākums > Receptes > Deserti

Ķirbja ķīselis ar vīnogām

2006. gada 20. septembris
Foto: Signa Grase
Pagatavošana
1 min
1. Ķirbi sagriežu ~2cm gabaliņos.Katliņā uzkarsēju ābolu sulu ar vīnu,pieberu paciņu vaniļas cukura un uzvāru.Ļauju 5 min ievilkties un beru iekšā ķirbjus.Pavāru 8-10 min.Ķirbjus izņemu ārā.Sīrupam pielieku aukstā ūdenī atšķaidītu cieti un iebiezinu.Izņemu kanēļa miziņu,pielieku citrona sulu un cukuru pēc garšas.Vīnogas noskalo un kopā ar ķirbja gabaliņiem liek gatavā ķīselī.Lej trauciņos,pārkaisa mandeļu skaidiņas,melisas lapiņām.
2. Pasniedzu ar mandeļu putukrējumu:200g putukrējuma saputoju ar paciņu vanilīna cukura un 2 ēdk amaretto liķiera.
Uz augšu