Sezonas kūka

2006. gada 20. septembris
Foto: Laila Kalderauska
Pagatavošana
50 min
1. Visas mīklas satāvdaļas labi samīca, kamēr mīkla spīd un nelīp pie pirkstiem.
2. Izveltnē 2-3 cm biezu ripu, liek veidnē un pārklāj ar sagatavoto pildījumu.
3. Ābolu pild.:4-6 antonovkas nomizo ,izņem sēklas un sagriež plānās šķēlītēs, pārkaisa ar 3-4 ēd. kar. cukura, kam piemaisīts 0,5 tējkarotes kanēļa.Suliņā, kas izvilkusies no āboliem iejauc nepilnu tējkaroti kartupeļu cietes un uzkarsē, sajauc ar āboliem, liek uz mīklas. Cep, līdz maliņas gaiši brūnas un atdalās no veidnes.
4. Tāpat gatavo zemeņu un ķiršu klājumu.Klājot ar plūmēm, tām izņem kauliņus un ar pusītēm noklāj mīklas ripu, kas pārkaisīta ar rīvmaizi vai mannu, pa virsu uzberot cukuru.
5. Biezpiena pildījumam ņem 0.5 kg biezpiena, 2-3 olas, 2 ēd. kar. krējuma, 100 g rozīņu, vanilīnu un cukuru pēc garšas. Masai pieliek nepilnu ēdamkaroti miltu un mazliet rauga. Pārziež ar sakultu olu un cep gaiši dzeltenu.
Uz augšu