Marinēta cūkgaļas fileja

3 1

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļas filejas 1.2 kg
  • Angļu graudu sinepju 40 g
  • Eļļa 150 ml
  • Ķiploki 15 g (var arī smalki sakapāt kādu buntīti pētersīļu vai selerijas kātu)

Pagatavošana

60 min.
  1. Fileju notīra, pārsmērē ar angļu sinepēm, pievieno smalki sakapātu ķiplociņu (un citus zaļumus), pārlej ar eļļu un atstāj uz 12 stundām ievilkties.
  2. Marināde pārsmērēšanai (cepšanas laikā): sablenderē 200 g eļļas, 10 g timiāna, 20 g ķiploku, 1 ēdamkaroti franču sinepju, 1–2 ēdamkarotes medus.
  3. Cep uz grila nelielā temperatūrā (vidēji 100–120° C) apmēram pusotras stundas. Tad gaļa noteikti nebūs sausa!
  4. Par kurināmo materiālu izmanto bērzu skaliņus un ķiršu koka skaidas. Tad gaļa lieliski smaržos!
  5. Mērcītēm: 1) majonēze, ķiploki un svaigi sagriezti zaļumi; 2) tomātu mērce un svaigs, smalki sakapāts koriandrs
  6. Vērtē Normunds Sējējs: – Pat neatceros, kad pēdējoreiz būtu ēdis tik garšīgu uz grila gatavotu gaļu! Kad pats tādu taisu mājās, man tā iznāk diezgan pasausa. Bet šī pilnīgi kusa mutē, to mierīgi varētu sagriezt pat ar neasu nazi. Un tā fantastiskā smarža... Uz parastajām kokoglēm cepot, gaļa nekad tā nesmaržo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni