Kūka ar ogām un mandelēm

5 1
Kūka ar ogām un mandelēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 150 g margarīna vai sviesta
  • 45 g cukura
  • 210 g kviešu miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • Pildījumam:
  • 2 olas
  • 170 g cukura
  • 150 g notīrītu mandeļu
  • 4 pilieni mandeļu eļļas
  • 100-150 g saldētas ogu: kādas nu ir - mellenes, avenes, jāņogas, lācenes

Pagatavošana

60 min.
  1. Saputo sviestu ar cukuru.var izmantot mikseri (iesaku sviestu iepriekš izkausēt).
  2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un nepārtraukti maisot, pievieno sviesta un cukura maisījumam. Mīklu liek ledusskapī.
  3. Pa to laiku gatavo pildījumu - saputo olas ar cukuru gaišās putās
  4. Samaļ mandeles. Samaltās mandeles un mandeļu eļļu pievieno olām. Pievieno saldētās ogas.
  5. Mīklu izņem no ledusskapja un iespiež to cepamā formā ar noņemamām malām.
  6. Uz mīklas liek mandeļu pildījumu.
  7. Cep cepeškrāsnī 200*C apmēram 20 min.
    Kūku atdzesē.

    Lai labi garšo!
    Cep cepeškrāsnī 200*C apmēram 20 min. 
Kūku atdzesē.

Lai...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize