Sākums > Receptes > Zupas

Burkānu un apelsīnu krēmzupa

2006. gada 14. septembris
Foto: Edīte Gorsvane
Pagatavošana
1 min
1. Lielā katlā izkausē sviestu, ieber sīpolus un, laiku pa laikam apmaisot, karsē uz lēnas uguns dažas minūtes, līdz sīpoli kļūst mīksti, bet nemaina krāsu. Pievieno burkānus, katlam uzliek vāku un karsē uz lēnas uguns 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
2. Pielej buljonu un visu uzvāra. Uzliek vāku un, laiku pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 30 - 40 minūtes, līdz burkāni kļūst mīksti.
3. Zupu blenderī vai ar mikseri sakuļ biezenī, līdz iegūst viendabīgu masu. Zupu ielej atpakaļ izskalotā katlā, pievieno apelsīna miziņu un sulu, kā arī sāli un piparus pēc garšas, iemaisa "creme fraiche" un lēnām uzkarsē.
4. Iemaisa pusi sagriezto maurloku un katru porciju grezno ar atlikušajiem maurlokiem.
Uz augšu