Burkānu un apelsīnu krēmzupa

4 1

Sastāvdaļas

  • 30 g sviesta
  • 1 sīpols, sasmalcināts
  • 1 kg burkānu, sagrieztu biezās ripiņās
  • 1.5 l dārzeņu buljona
  • Sarīvēta pusapelsīna miziņa
  • 300 ml apelsīnu sulas (svaigi spiesta vai no paciņas)
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • 300 ml "creme fraiche"
  • 3 ēdamk. svaigu, sagrieztu maurloku

Pagatavošana

1 min.
  1. Lielā katlā izkausē sviestu, ieber sīpolus un, laiku pa laikam apmaisot, karsē uz lēnas uguns dažas minūtes, līdz sīpoli kļūst mīksti, bet nemaina krāsu. Pievieno burkānus, katlam uzliek vāku un karsē uz lēnas uguns 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
  2. Pielej buljonu un visu uzvāra. Uzliek vāku un, laiku pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 30 - 40 minūtes, līdz burkāni kļūst mīksti.
  3. Zupu blenderī vai ar mikseri sakuļ biezenī, līdz iegūst viendabīgu masu. Zupu ielej atpakaļ izskalotā katlā, pievieno apelsīna miziņu un sulu, kā arī sāli un piparus pēc garšas, iemaisa "creme fraiche" un lēnām uzkarsē.
  4. Iemaisa pusi sagriezto maurloku un katru porciju grezno ar atlikušajiem maurlokiem.

Komentāri

emilio 2014. gada 14. jūlijs 19:35
Žēl izķēzītās apelsīnu sulas....
Ģirts 2009. gada 2. novembris 20:04
Reāli kruta lieta. Var vēl piespert biku ingvera. Ņam, ņam...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas