Ābolu zupa ar klimpām

3 1

Sastāvdaļas

  • 150 g āboli svaigi
  • 2 g kartupeļu ciete
  • 40 g cukurs
  • 0.005 g kanēlis
  • 3 g citrona miza
  • 250 g ūdens
  • Klimpām
  • 30 g milti
  • 15 g piens
  • 0.45 1/0,45 g olas
  • 10 g cukurs
  • Sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež, ābolu mizas un sēklotni pārlej ar karstu ūdeni, pieliek citrona miziņu, kanēli, vāra, izkāš. Novārījumam pieliek cukuru, uzvāra, pieliek ābolu šķēlītes un vāra līdz āboli mīksti, pievieno ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti, uzvāra. Gatavo zupu atdzesē.
  2. Klimpas: Miltiem pievieno ar pienu sakultu olu, sāli, cukuru un samaisa. No mīklas, ar karoti atšķaida klimpas, liek verdošā pasālītā ūdenī un vāra, līdz tās gatavas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas