Cukini krēmzupa
Kolekcijas:
Veģetārās
Sastāvdaļas
- 2 cukini (700g)
- 1 sīpols
- 1 ēd.k. margarīna vai sviesta
- 2 tējk.karija
- 1 tējk. čili pulvera
- 2 ēd.k. kviešu miltu
- 200 g skābā krējuma
- 800 g dārzeņa buljona (1-3 kubiņi + ūdens)
- Sāls, baltie pipari
- vienu cukini gareniski pārdala uz pusēm un sagriež šķēlītēs. otru sagriež tievās sloksnītēs.
- notīra un sasmalcina sīpolu
- cukini sloksnītes apcep katliņā sakarsētās taukvielās. neapbrūnina. pārkaisa ar kariju un čili.
- miltus sajauc ar skābo krējumu un pievieno cukini. sagatavo dārzeņu buljonu un pārlej cukini un krējuma maisījumam.
- zupu vāra apm. 5 min.
- visbeidzot pievieno cukini šķēlītes, sāli un piparus.
- zupu pasniedz skābo krējumu un maizi. atsevišķi kā piedevu var pasniegt kariju.
2013. gada 22. jūnijs 18:45
Prieksh manis zupa bija nedaudz par pikantu, bet bija garshigi. Paldies par recepti
Komentāri