Tomāti savā sulā

4 1

Sastāvdaļas

  • Uz 1l tomātu sulas:
  • 1 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukura (nepilna)
  • Tomāti

Pagatavošana

60 min.
  1. Tomātu sulu ielej katliņā, pievieno sāli, cukuru un uzliek vārīties. Kad sula uzvārās, to noputo un ļauj pavārīties vēl piecas minūtes.
  2. Tīrājās burkās saliek tomātus, ieteicams lai tie nebūtu pārgatavojušies mīksti, un uzlej tikko uzvārītu sulu.
  3. Tad uzliek vāciņus, bet neaizvāko, un liek karsēties (sterelizēties) 1l burka - 15-20 min.
  4. Kad karsēšana pabeigta izņem burkas un aizvāko, apgriež un noliek otrādi apmēram uz 10 min.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Inga 26. septembris 14:17
Sulu taisu no saviem tomātiem, sagriežu uz pusēm vai,ja lielāks tomāts,tad vēl un pavāru, kamēr izšķīst.Tad izberžu caur sietu,pievienoju sāli, cukuru.Uzvāru un leju tomātiem.Burciņās lieku tomātus bez mizas.Garšīgi,ja burkā nedaudz pieliek vēl kādu papriku,sagrieztu salmiņos.Vai vienu bazilika lapiņu burkas apakšā.
Mollija 2013. gada 6. augusts 19:55
Tomatu sulu gatavoju no saviem lielakiem vai nestandarta tomātiem.Tos sagriež katliņā gabalos un vara,līdz uzviras.Tad visu sablenderēju un leju nost caur duslatiņu jeb kā tagad sauc sietinu.Ar karoti paberžu-sietiņa paliek kāda miziņa.Sulu leju katlā un uzvāru pa jaunam,liekot klāt sali un cukuru.Nekādus etiķus.Tomatiem pašiem savs skābums un sava specifiska garša.Garšvlielas nelieku,ja nu vienīgi melnos piparus.Esmu mēģinājusi gan ar lauru lapām,gan smaržīgos piparus,gan baziliku.Man nepatika.Ziemā ēdot var pievienot paši pēc garšas vai ķiploku vai ko citu.Sula ir bieza un garšiga.Gudrība jau ir tajā,ka zem miziņas tomatam ir pektīnvielas,kas sulu padara tumīgu un garšīgu.Pārējais tāpat-lieku burciņā tomātiņus ar visu miziņu,pie kātiņa izgriežu dziļi serdīti un leju sulu virsū.Karseju 85grādos litra burciņas15-20minūtes.Cukuru lieku daudz,apmeram puglazi līdz glāzi uz litru sulas un divas EK sāli.Bezgala garšīgi.Veikala sulas vai tomātu mērces nekad nelietoju.Tas diktin nosit tomata
eva 2011. gada 27. jūlijs 10:09
taisiet no savas tomātu sulas! bez esences tur pietiek sava skābuma!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konservējumi

Jaunākās receptes