Persiku rausis

2006. gada 11. septembris
Foto: regina zilinska
Pagatavošana
1 min
1. Olu dzeltenumu atdala no baltuma.Olu dzeltenums,sviests,sāls,milti,soda(dzēsta)Mēklu mīca līdz atlec no rokām(mīklai jābūt vidēji cietai).
2. Izrullē,klāj uz pannas.Virsū liek sķēlītēs sagrieztu persiku,pāri skāba krejuma mērci ar kanēli un cukuru(kā plātsmaizei).Liek cepties 10-15.min.
3. Puto olu baltumu,klāt nedaudz citrona sulu un miziņu,beigās pieber pūdercukuru 100-200.gr.Izceptai pamatnei liek virsū saputoto baltumu un cep 10.min.Var likt ābolus,rabarberus.Garša un izskats brīnišķīgs.Pagatavojams 30.min.
Uz augšu