Liellopa gaļas strogonovs ar sēnēm

4 1
Liellopa gaļas strogonovs ar sēnēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 500 g labas kvalitātes plānās šķēlītēs sagrieztas liellopa gaļas
  • 200 g plāni sagrieztu šampinjonu
  • 2 smalki sakapāti sīpoli
  • 2 daiviņa/s ķiploka - sasmalcinātas
  • 1 glāze/s labākās kvalitātes liellopa buljona
  • 1/4 glāze/s burgundieša sarkanvīna
  • 300 ml skābā krējuma
  • 2 ēd. k. mīksta sviesta
  • 3 ēd. k. svaigi spiestas citrona sulas
  • 2 ēd. k. miltu
  • 2 ēd. k. auksta ūdens

Pagatavošana

45 min.
  1. Uz vidēji augstas uguns lielā pannā izkausē sviestu. Pievieno sīpolus un ķiplokus, maisot cep, līdz tie mīksti. Pievieno sēnes, cep divas minūtes.
  2. Pievieno gaļas šķēles, cep vienu minūti. Pievieno buljonu, vīnu un citrona sulu. Ļauj uzvārīties.
  3. Bļodiņā sajauc miltus un ūdeni, lai veidojas gluda masa. Samazina liesmu zem pannas līdz zemākajai pakāpei. Nepārtraukti maisot, pievieno miltu mikstūru pannai. Lēnām ļauj atkal uzvārīties, visu laiku maisot, līdz mērce ir bieza un gluda. Uzliek pannai vāku un turpina vārīt 5 minūtes.
  4. Noņem no uguns, ļauj mazliet padzist, pievieno skābo krējumu. Pasniedz galdā ar piedevām pēc izvēles.

    Labu apetīti!
    Noņem no uguns, ļauj mazliet padzist, pievieno skābo krējumu...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni