Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Itālā restorāna īpašnieka mīļākais ēdiens

2006. gada 8. septembris
Foto: Kristīne Laure
Pagatavošana
1 min
1. Liek vārīties spagetti, paralēli ņem pannu ielej olīveļļu ¼ no 1L pudeles, un nedaudz uzkarsēt uz mazas mazas liesmiņas,bet tikai nedaudz! Ņem nost no uguns, var pārbaudīt,iemetot ķiploku drupačiņu,ja ap to metas eļļas burbulīši, tas nozīmē,ka eļļa ir par daudz sakarsēts- atdzesēt. Tad eļļā liek ķiploku,kurš izspiests caur spiedi un čilī piparus (obligati kaltētos ne pulveri,jo savādāk nekas nesanāks),un čilī nu liek pēc katra vēlmes, man jau patīk stipri,tāpēc diezgan daudz tos beru,nogaršojiet ar pirkstu iebraucot eļļā! Uzmanību! Stingri aizliegts ķiplokus apcepināt brūnus, tas ir otrais punkts, kas sabojās ēdienu! Tāpēc jau minēju par eļļās karstumu!!!
2. Ļauj eļļai iesūkties ar čilī un ķiploku garšu!
3. Nokāš spagetti un visu eļļu ar ķiplokiem un čilī iecilā makaronos. Sagriež daudz pētersīļus un arī iemaisa makaronos.
4. Liek uz šķīvja ar bagātīgi pāri sarīvētu parmizānu sieru!!!
5. Mmmm,gards!Labu appetīti!
6. P.S.Šo ēdienu man iemācīja, itāļu restorāna īpašnieks-Vācījā ;)
Uz augšu