Itālā restorāna īpašnieka mīļākais ēdiens

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 g Spagetti makaroni
  • Parmizana siers
  • 1 liela galviņā ķiploks
  • Čilī pipari
  • Olīveļļā
  • Pētersīļi (svaigi)

Pagatavošana

1 min.
  1. Liek vārīties spagetti, paralēli ņem pannu ielej olīveļļu ¼ no 1L pudeles, un nedaudz uzkarsēt uz mazas mazas liesmiņas,bet tikai nedaudz! Ņem nost no uguns, var pārbaudīt,iemetot ķiploku drupačiņu,ja ap to metas eļļas burbulīši, tas nozīmē,ka eļļa ir par daudz sakarsēts- atdzesēt. Tad eļļā liek ķiploku,kurš izspiests caur spiedi un čilī piparus (obligati kaltētos ne pulveri,jo savādāk nekas nesanāks),un čilī nu liek pēc katra vēlmes, man jau patīk stipri,tāpēc diezgan daudz tos beru,nogaršojiet ar pirkstu iebraucot eļļā! Uzmanību! Stingri aizliegts ķiplokus apcepināt brūnus, tas ir otrais punkts, kas sabojās ēdienu! Tāpēc jau minēju par eļļās karstumu!!!
  2. Ļauj eļļai iesūkties ar čilī un ķiploku garšu!
  3. Nokāš spagetti un visu eļļu ar ķiplokiem un čilī iecilā makaronos. Sagriež daudz pētersīļus un arī iemaisa makaronos.
  4. Liek uz šķīvja ar bagātīgi pāri sarīvētu parmizānu sieru!!!
  5. Mmmm,gards!Labu appetīti!
  6. P.S.Šo ēdienu man iemācīja, itāļu restorāna īpašnieks-Vācījā ;)

Komentāri

Biezais 2011. gada 29. novembris 22:56
bļin, Sabīn, stulbā zoss, tur skaidri un gaiši pateikts par to ''pirkstu bāzšanu karstā eļļā''.
-''ņem pannu ielej olīveļļu, un nedaudz uzkarsēt uz mazas mazas liesmiņas,bet tikai nedaudz! Ņem nost no uguns, var pārbaudīt,iemetot ķiploku drupačiņu,ja ap to metas eļļas burbulīši, tas nozīmē,ka eļļa ir par daudz sakarsēts- atdzesēt.''
Tākā..pirksti tev nav jābāž karstā eļļā, jo ja tu kautko sajēdz no lasīšanas un pavārmākslas, tad zināsi, ka eļļa nedrīkst būt karsta un ja tā ir, tad jāatdzesē un tikai tad ar to pirkstu.
8 no 15 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs

Biezais
29.11.2011 /
bļin, Sabīn, stulbā zoss, tur skaidri un gaiši pateikts par to ''pirkstu bāzšanu karstā eļļā''.
-''ņem pannu ielej olīveļļu, un nedaudz uzkarsēt uz mazas mazas liesmiņas,bet tikai nedaudz! Ņem nost no uguns, var pārbaudīt,iemetot ķiploku drupačiņu,ja ap to metas eļļas burbulīši, tas nozīmē,ka eļļa ir par daudz sakarsēts- atdzesēt.''
Tākā..pirksti tev nav jābāž karstā eļļā, jo ja tu kautko sajēdz no lasīšanas un pavārmākslas, tad zināsi, ka eļļa nedrīkst būt karsta un ja tā ir, tad jāatdzesē un tikai tad ar to pirkstu.
1 no 1 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs

Biezais
29.11.2011 /
bļin, Sabīn, stulbā zoss, tur skaidri un gaiši pateikts par to ''pirkstu bāzšanu karstā eļļā''.
-''ņem pannu ielej olīveļļu, un nedaudz uzkarsēt uz mazas mazas liesmiņas,bet tikai nedaudz! Ņem nost no uguns, var pārbaudīt,iemetot ķiploku drupačiņu,ja ap to metas eļļas burbulīši, tas nozīmē,ka eļļa ir par daudz sakarsēts- atdzesēt.''
Tākā..pirksti tev nav jābāž karstā eļļā, jo ja tu kautko sajēdz no lasīšanas un pavārmākslas, tad zināsi, ka eļļa nedrīkst būt karsta un ja tā ir, tad jāatdzesē un tikai tad ar to pirkstu.
1 no 1 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? Jā / Nē
0 no 0 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru
Biezais 2011. gada 29. novembris 22:55
bļin, Sabīn, stulbā zoss, tur skaidri un gaiši pateikts par to ''pirkstu bāzšanu karstā eļļā''.
-''ņem pannu ielej olīveļļu, un nedaudz uzkarsēt uz mazas mazas liesmiņas,bet tikai nedaudz! Ņem nost no uguns, var pārbaudīt,iemetot ķiploku drupačiņu,ja ap to metas eļļas burbulīši, tas nozīmē,ka eļļa ir par daudz sakarsēts- atdzesēt.''
Tākā..pirksti tev nav jābāž karstā eļļā, jo ja tu kautko sajēdz no lasīšanas un pavārmākslas, tad zināsi, ka eļļa nedrīkst būt karsta un ja tā ir, tad jāatdzesē un tikai tad ar to pirkstu.
1 no 1 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru
Biezais 2011. gada 29. novembris 22:53
bļin, Sabīn, stulbā zoss, tur skaidri un gaiši pateikts par to ''pirkstu bāzšanu karstā eļļā''.
-''ņem pannu ielej olīveļļu, un nedaudz uzkarsēt uz mazas mazas liesmiņas,bet tikai nedaudz! Ņem nost no uguns, var pārbaudīt,iemetot ķiploku drupačiņu,ja ap to metas eļļas burbulīši, tas nozīmē,ka eļļa ir par daudz sakarsēts- atdzesēt.''
Tākā..pirksti tev nav jābāž karstā eļļā, jo ja tu kautko sajēdz no lasīšanas un pavārmākslas, tad zināsi, ka eļļa nedrīkst būt karsta un ja tā ir, tad jāatdzesē un tikai tad ar to pirkstu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni