Pikantais kartupeļu sautējums/ sacepums

5 1

Sastāvdaļas

  • 6 -8 vidēji lieli kartupeļi
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 -4 ķiploku daiviņas
  • Garšvielas
  • Sāls
  • Eļļa vai sviests

Pagatavošana

40 min.
  1. Nomizo kartupeļus, sagriež šķēlēs. Kārto cepeškrāsnī cepšanai piemērotā traukā/ pannā, kuru pirms tam ieziež ar eļļu vai sviestu. Liek cepties cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes (atkarībā no kartupeļu biezuma).
  2. Saspiež ķiplokus, kurus pievieno saldajam krējumam. Pieber masai garšvielas, sāli pēc garšas/ gaumes.
  3. Kad kartupeļi ir gandrīz mīksti, tos aplej ar mērci un liek vēl 5 minūtes pasautēties.
  4. Vislabāk garšo ar skābo krējumu, biešu, burkānu salātiem.
  5. Padoms Nr1: var šo pašu gatavot arī parastajā pannā (tādā dziļākā ar vāku, lai var pasautēties), sākumā kartupeļus parasti apcep eļļā, kad gandrīz mīksti, uzlej saldo krējumu ar ķiplokiem.
  6. Nr2: Ja negrib tik treknu, var eļļas vietā liet mazliet ūdens.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni