Sākums > Receptes > Konservējumi

Viltotais ķiršu ievārījums

2006. gada 6. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Ķiršu lpas nomazgā, uzlej aukstu ūdeni un uzvāra, vāra 3 minūtes uz lēnas uguns. Mazliet atdzesā, izkāš caur sietu un uzlej uz ērkšķogām, liek vēsā vietā 12 stundas ievilkties. Pēc tam novilkumu no ogām nolej caur sietu, pievieno cukuru un uzvāra sīrupu. Sīrupā liek ērkšķogas un ar pārtraukumiem (tā lai ogas neizjūk) uzvvāra 3 reizes. Pēdējo reizi pavāra ilgāk 15 -20 minūtes uz lēnas uguns. beigās pievieno vaniļas cukuru - ½ paciņas. Liek burkās un aizvāko. Pēc 2 nedēļam ievārījums ieguvis ķiršu smaržu un garšu.
Uz augšu