Skābētas sēnes
Sastāvdaļas
- Ir sācies skaistākāis gadalaiks-sēņu laiks
- 1 kg novārītu sēņu
- 40 g sāls
- 20 -25 g cukurs
- 10 -20 g.diļļu(lieku gan uz aci,bet labi daudz)
- 20 g upeņu lapas(ja ir)
- 2 -3 daiviņas ķiploka
- Sēnes novāra,notecina lieko ūdeni,nospiež un sajauc ar sāli,cukuru un sagrieztiem garšaugiem.Visu kārtīgi samaisa.Tad sēnes pilda vai nu trauā vai burkās un virspusē,ja ir,uzliek upeņu lapu.Traukus patur istabas temperatūrā 2-3 dienas un tad novieto vēsā vietā.
- Šādas sēnes ziemā var izmantot gan salātos,gan sēņu mērcei.
- Starpcitu,uzglabājot ledusskapī,tās lieliski sagaida jauno sēņu ražu.
2016. gada 3. septembris 10:52
Ķiplokus pie sēnēm liek tikai nejēgas kuriem nav ne kādas ne garšas ne smaržas izjūtas. Un šķiet arī savas galvas nav.
Komentāri