Skābētas sēnes

5 1

Sastāvdaļas

  • Ir sācies skaistākāis gadalaiks-sēņu laiks
  • 1 kg novārītu sēņu
  • 40 g sāls
  • 20 -25 g cukurs
  • 10 -20 g.diļļu(lieku gan uz aci,bet labi daudz)
  • 20 g upeņu lapas(ja ir)
  • 2 -3 daiviņas ķiploka

Pagatavošana

1 min.
  1. Sēnes novāra,notecina lieko ūdeni,nospiež un sajauc ar sāli,cukuru un sagrieztiem garšaugiem.Visu kārtīgi samaisa.Tad sēnes pilda vai nu trauā vai burkās un virspusē,ja ir,uzliek upeņu lapu.Traukus patur istabas temperatūrā 2-3 dienas un tad novieto vēsā vietā.
  2. Šādas sēnes ziemā var izmantot gan salātos,gan sēņu mērcei.
  3. Starpcitu,uzglabājot ledusskapī,tās lieliski sagaida jauno sēņu ražu.

Komentāri

Vilnis 2016. gada 3. septembris 10:52
Ķiplokus pie sēnēm liek tikai nejēgas kuriem nav ne kādas ne garšas ne smaržas izjūtas. Un šķiet arī savas galvas nav.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi