Ātri marinētas baravikas

5 1

Sastāvdaļas

  • Baravikas
  • Etiķa esence
  • Rupjais sāls
  • Lauru lapas
  • Melnie pipari
  • Ķiploki

Pagatavošana

30 min.
  1. Notīrītas, nomazgātas baravikas liek katlā ar ūdeni un vāra,pievieno uz 1 litru ūdens, vienu kārtīgu ēdamkaroti sāli, ieteicams vārīšanas laikā nosmelt putas, kad sāk vārīties.
  2. Jāļauj sēnēm kādas 5 minūtes pavārīties, tad jānokāš un jāliek burciņās. Uz 0.5 l tilpuma burciņas liek daiviņu ķiploka, kādus 6-8 piparus, kādas 3-4 lauru lapas.
  3. Tad pārlej ar marinādi. Marinādei uz 1 litru ūdens pieber 1 ēd. k. rupjās sāls un 2-3 ēd. k. etiķa esences, to visu uzvāra un pārlej pār burkās saliktajām sēnēm, un aizgriež parastos griežamos vāciņus.
  4. Pēc laika apgriež burku uz vāciņa un ļauj atdzist. Es salieku leduskapī un jubilejās tā ir galvenā delikatese.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

inese 2010. gada 11. septembris 21:07
sanāca ļoti garšīgas:)Ziemu nesagaidīja:)
garais 2010. gada 11. septembris 10:14
pats galvenais lai marinaade sabiezee,tad snabiiti labi uzkost,a paareejais viss ir pupu mizas un piilju suudi
=)
Juris Dzvinko 2010. gada 2. septembris 20:42
Tā izķēzīt baravikas !lLauru lapas tumsonība ,pipari tāpat !Nevienu garšvielu bez sāls un cukura !Baravikām ir pašām sava iekšķīgā , neatkārtojamā garšviela !

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi