Biešu lečo

4 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 vārītas bietes 1,5kg
  • Burkāni 1kg
  • Tomāti 1kg
  • Paprika 1kg
  • Sīpoli 500gr
  • Eļļa 1glāze
  • Sāls,cukurs pēc garšas
  • Etiķis 1-2ēdk

Pagatavošana

1 min.
  1. vārītas bietes nomizo,rīvē rupjās skaidiņās.
  2. burkānus nomizo,rīvē rupjās skaidiņās.
  3. tomātus iegremdā verdošā ūdenī uz dažām sakundēm,tad tūlīt liek aukstā ūdenī.nomizo,sagriež gabaliņos.
  4. papriku notīra no sēkliņām un augļkātiņiem,sagriež strēmelītēs.
  5. sīpolus smalki sagriež.
  6. visu liek katlā bez etiķa,sautē apmēram 40min.
  7. var ātrāk,ja burkāni un paprika ir mīksti.
  8. pirms beigām pievieno etiķi,pavāra dažas minūtes.
  9. sautēšanas laikā ieteicams maisīt dažas reizes,lai apakšā nepiedeg.
  10. karstus pilda tīrās burciņās,aizvāko.
  11. karstus liek zem biezām segām uz 24stundām.
  12. ļoti garšīgi zupai,arī var ēst kā salātus,uz maizes.

Komentāri

dace miltina 2010. gada 25. augusts 20:17
etikis!ja esence,butu rakstijusi-esence.
Daina 2010. gada 25. augusts 16:26
kā ir domāts-etiķa esence vai galda etiķis?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konservējumi

Jaunākās receptes