Sākums > Receptes > Deserti

Tumšās šokolādes saldais

2006. gada 30. augusts
Foto: Gita Mārtiņsone
Pagatavošana
1 min
1. Karstumizturīgā traukā salauziet šokolādi un lieciet šo trauku peldēt katliņā, kur īr karst ūdens.Pievienojiet šai šokolādei 4 ēd. karotes ūdens, gaidiet, kad šokolāde izkusīs un izveidos viendabīgu masu.
2. Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem.Vispirms sakuliet dzeltenumus līdz tādai stadijai, kad ti iegūst krēmīgu konsistenci.Pievienojiet olu dzeltenumu masu šokolādes masai(sekojiet, lai šjā brīdī šokolāde būtu silta, nevis karsta)
3. Saputojiet saldo krējumu un pievienojiet šokolādes masai.Kārtīgi un lēni visu izmaisiet.Ja vēlaties, šajā brīdī varat pievienot liķieri labākai garšai(piemēram, apelsīna liķieri).
4. Kārtīgi saputojiet olu baltumus, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru.
5. Uzmanīgi iecilājiet saputotos baltumus šokolādes masā.Kad vis kārtīgi samaisīts, tad liek gatavo desertu mazos deserta trauciņos.
6. Pirms pasniegšanas ir labāk paturēt deserta traukus ar šokolādes saldo ledusskapī.
Uz augšu