Sākums > Receptes > Konservējumi

Ziedkāposti tomātu mērcē

2006. gada 27. augusts
Foto: Evita Andrejeva
Pagatavošana
1 min
1. Nomazgātu ziedkāpostus sasmalcina pa ķekariņiem.Aplej ar aukstu ūdeni un atstāt uz 20 minūtēm.
2. Uzkarsē ūdeni, pievieno 1 ēdk sāls, 1 ēdk cukura, ķimenes un lauru lapu. Verdošā ūdenī ievieto ziedkāposta ķekarus, vāra 5 minūtes un liek sietiņā (notecina).
3. tomātu pastu sajukt ar ūdeni līdzveidojas bieza krējuma konsistence. Pievieno atlikušo sāli, cukuru. Lai aizvāras(uz lēnas uguns). Tad ielej etiķi, rūpīgi samaisa.
4. Ziedkāpostus liek puslitra burciņās, pieliekot melnos piparus un aizlejot ar izveidoto tomātu mērci.
5. Pasterizē 5 minūtes, aizvāko. kad viss izdarīt burciņas apgriež ar vāciņu uz leju, ļau lai atdziest!
Uz augšu