Gaspačo

2006. gada 17. augusts
Foto: Gita Mārtiņsone
Pagatavošana
1 min
1. Smalki sakapājiet (mazos kubiņos)zaļo un dzelteno papriku, gurķi,seleriju.Šīm visā sastāvdaļām jābūt vienādās devās.Sakapājiet sīpolu (sīpolam proporcionāli jābūt uz pusi mazāk nekā iepriekšējiem produktiem).
2. Aplejiet tomātus ar vārošu ūdeni, lai būtu vieglāk atbrīvoties no miziņas.Nomizotos tomātus arī sagrieziet kubiņos.Visu sulu, kas no tomātiem iztek griešanas laikā jācenšas saglabāt.
3. Smalki sakapājiet 2 daiviņas ķiploka.
4. Blenderī vai virtuves kombainī lieciet visas sastāvdaļas un uzlejiet pa virsu 4-6 ēd.karotes olīveļļas.Kad masa iegūst biezeņa konsistenci, beidziet blenderēt un kārtīgi uzberiet zupai sāli.Izlejiet biezzupu kādā bļodā, apsedziet ar pārtikas plēvi un lieciet ledusskapī uz stundu visam ievilkties.
5. Pasniedzot zupas šķivī uzber sakapātu cieti vārītu olu,zaļos lociņus, pāri palikušos sakapātos gurķus, papriku.Ieliek vidū arī krējumu(tas pēc izvēles).
6. P.S. Ja jums liekas, ka zupa pēc blenderēšanas sanākusi par biezu, tad pievienojiet vēl olīveļļu.
7. :) :) :)
Uz augšu