Gaspačo

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 palieli tomāti
  • 1 vidēja lieluma zaļā paprika
  • 1 vidēja lieluma dzeltenā paprika
  • 1 vidēja lieluma svaigs gurķis
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 tējkarote smalki sagrieztu čili piparu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 -6 ēd.kar. olīveļļas
  • 1 sauja smalki sagriestu zaļo lociņu
  • Selerija
  • ½ ēd. kar.sāls
  • 2 cieti vārītas olas

Pagatavošana

1 min.
  1. Smalki sakapājiet (mazos kubiņos)zaļo un dzelteno papriku, gurķi,seleriju.Šīm visā sastāvdaļām jābūt vienādās devās.Sakapājiet sīpolu (sīpolam proporcionāli jābūt uz pusi mazāk nekā iepriekšējiem produktiem).
  2. Aplejiet tomātus ar vārošu ūdeni, lai būtu vieglāk atbrīvoties no miziņas.Nomizotos tomātus arī sagrieziet kubiņos.Visu sulu, kas no tomātiem iztek griešanas laikā jācenšas saglabāt.
  3. Smalki sakapājiet 2 daiviņas ķiploka.
  4. Blenderī vai virtuves kombainī lieciet visas sastāvdaļas un uzlejiet pa virsu 4-6 ēd.karotes olīveļļas.Kad masa iegūst biezeņa konsistenci, beidziet blenderēt un kārtīgi uzberiet zupai sāli.Izlejiet biezzupu kādā bļodā, apsedziet ar pārtikas plēvi un lieciet ledusskapī uz stundu visam ievilkties.
  5. Pasniedzot zupas šķivī uzber sakapātu cieti vārītu olu,zaļos lociņus, pāri palikušos sakapātos gurķus, papriku.Ieliek vidū arī krējumu(tas pēc izvēles).
  6. P.S. Ja jums liekas, ka zupa pēc blenderēšanas sanākusi par biezu, tad pievienojiet vēl olīveļļu.
  7. :) :) :)

Komentāri

aris 2014. gada 25. jūnijs 21:19
šitam visam pa virus kubiņos sagriezts arbūzs un novārīta vistas vileja sagriezta taapat kubiņos un taa pat pāris avakado. fantastik
Jana 2012. gada 29. janvāris 19:55
atvainojos, ne tur komentaars ielikaas :)
Jana 2012. gada 29. janvāris 19:53
kur soliitais tuncis???

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas