Ķīnas mērce

2006. gada 15. augusts
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Tomātiem izgriež kātiņa vietas, un tos samaļ. Burkānus sarīvē skaidiņās, paprikai izņem sēklas, smalki sagrieš,sīpolus sakapā. Visu liek katlā, pievieno sāli, uzvāra un tad sautē uz lēnas uguns minūtes 20-30 ( kamēr burkāni mīksti ). Ananāsu kompotam nolej sīrupu,sasmalcina nelielos gabaliņos, pielej tomātu biezenim, pievieno cukuru un piparus un vāra vēl minūtes 5-10. Kompota sīrupam pieber kartupeļu cieti, pielej etiķi un izmaisa. Pielej mērcei, labi izmaisa un pakarsē līdz pirmajam burbulim ( NEVĀRĪT !!!, citādi būs kā ķīselis ). Viss.Lej burkās un aizvāko.
2. P.s. Tā kā man bija izteikti miltaini tomāti, tad es kartupeļu cieti nemaz nepievienoju, jo mērce tāpat bija gana tumīga. Arī cukura, sāls un etiķa daudzumu vajag tomēr likt pakāpeniski, garšojot, jo, ja ir saldi tomāti, var pārsaldināt. Veiksmi gatavojot !
Uz augšu