Ķīnas mērce

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 kg gatavu tomātu
  • 300 g sīpolu
  • 300 g paprikas
  • 300 g burkānu
  • 3 mazās kārbiņas ananāsu kompota
  • 160 g cukura
  • 90 g sāls
  • 2 -3 ēdamkarotes etiķa esences
  • 2 -3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

1 min.
  1. Tomātiem izgriež kātiņa vietas, un tos samaļ. Burkānus sarīvē skaidiņās, paprikai izņem sēklas, smalki sagrieš,sīpolus sakapā. Visu liek katlā, pievieno sāli, uzvāra un tad sautē uz lēnas uguns minūtes 20-30 ( kamēr burkāni mīksti ). Ananāsu kompotam nolej sīrupu,sasmalcina nelielos gabaliņos, pielej tomātu biezenim, pievieno cukuru un piparus un vāra vēl minūtes 5-10. Kompota sīrupam pieber kartupeļu cieti, pielej etiķi un izmaisa. Pielej mērcei, labi izmaisa un pakarsē līdz pirmajam burbulim ( NEVĀRĪT !!!, citādi būs kā ķīselis ). Viss.Lej burkās un aizvāko.
  2. P.s. Tā kā man bija izteikti miltaini tomāti, tad es kartupeļu cieti nemaz nepievienoju, jo mērce tāpat bija gana tumīga. Arī cukura, sāls un etiķa daudzumu vajag tomēr likt pakāpeniski, garšojot, jo, ja ir saldi tomāti, var pārsaldināt. Veiksmi gatavojot !

Komentāri

diana vitola 2015. gada 27. oktobris 15:44
recepte ir vnk lieliska es tagad uzstaisot so merciti es sapratu kas ir ists ediens paldies sim receptoram
Anda 2014. gada 10. augusts 13:53
Cik liels tilpums sanāk, ko receptē minētā produktu daudzuma?
Edīte 2010. gada 2. augusts 14:50
Ļoti laba recepte. Paldies .Visiem garšo un nebūs vairs veikalā jāpērk ar e-vielām piebāztās Spilvas mērces.
Lai autoram veicas arī turpmāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi