Jēra zupiņa

4 1

Sastāvdaļas

  • Laba jēra gaļiņa bez kauliem
  • Daudz svaigu kāpostu
  • Un kartupeļu
  • Sīpoli vismaz 4 gab
  • Ķiploks kādas 3 daiviņas
  • Ķimenes 2 tējk
  • Timiāns kaltēts(lieku daudz-1ēdk)
  • Sāls,pipari malti,lauru lapas 2 gab.nelielas
  • Sviests 50 g
  • 0.5 Buljons 0,5 l
  • Pētersīļu zaļumi

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu sagriežu kubiņos.Kāpostus strēmelītēs.Notīrītus kartupeļus stienīšos.Sīpolus gredzenos.Ķiploku sīki sasmalcina.Gaļas gabaliņus apkaisu ar timiānu,pipariem un sāli.
  2. Tad seko gatavošana.Palielā katlā(mūsu ģimenei) izkausēju sviestu un apcepu sīpolus līdz tie dzeltenīgi.Tad lieku iekšā gaļu,kāpostus un kartupeļus,pielieku lauru lapu,pārleju buljonu un ar uzliktu vāciņu uz lēnas uguns vāru apmērām stundu.
  3. Gatavu pirms pasniegšanas pārkaisu bagātīgi ar pētersīļiem.
  4. Ja gaļiņa būs liesa nebūs nekādu tauku virspusē.Ja tomēr,zupu atdzesē un nosmeļ.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas