Garšigie marinētie gurķīši

5 1

Sastāvdaļas

  • Uz divām 3 l burkām vajag
  • 4 kg guķus- tādus mazākus
  • 4 lauru lapas
  • 10 melno piparu graudiņus
  • Mārrutku saknīte aptv. 3 cm- lai kraukšķīgi
  • (var arī likt mārrutku lapas)
  • Dilles- der laksti, lapas, ziedkopas- cik nav žēl
  • Upeņu lapas- ja ir pieejamas
  • 6 daiviņas ķiploki

Pagatavošana

1 min.
  1. Liek vārīties tīru ūdeni aptuveni 5 litri
  2. Pievieno uz katru litru 2 ēd. k. sāli un cukuru ( uz 5 litriem- 10 ēd. k. sāls un 10 ēd. k. cukuru)
  3. Tīrās burkās liek pa 5 pipariņiem, šķēlītēs sagrieztas mārrutku saknītes vai lapas strēmelēs, pa 2ām lauru lapām, upeņu lapas, dilles, notīrītas un šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas- katrā burkā aptuveni pa 3 daiviņām
  4. Liek burkās gurķus, lai riktīgi pilnas
  5. Kad ūdens vārās, noņemam no uguns un pievienojam pa 2 ēd. k. esences uz litru ūdens( uz 5 l- 10 ēd. k. etiķa esences)UZMANĪGI- esence mēdz putot, kad lej to karstajā ūdenī!!!!!
  6. Samaisam un uzmanīgi pārlejam sagatavotajiem gurķiem.
  7. Aizvākojam burkas un apgriežam otrādi, pārklājam ar dvielīti, kamēr atdziest!

Komentāri

Ija 2011. gada 19. augusts 14:57
Tā teorētiski būtu uz litru marinādes 6 deserta karotes etiķa. 1 karote esences līdzinās 9 karotēm etiķa? manuprāt tā.
vikucis 2011. gada 18. augusts 23:27
Jautājums ir par etiķi 9%, cik tad jāliek uz litru? marinēju 1x, pieliku 3 ēdamkarotes, puse uzsprāga...
NIKA 2011. gada 4. jūnijs 00:07
kāds varbūt zina gurķu marinēšanas recepti tūlītējai ēšanai:
ņem 1kg gurķu(nogriež galus) sagriež ķiplokus un zaļās dilles
saliek maisiņā, uzber virsū sāli, cukuru,citronskābi
sakrata un ieliek ledusskapī,pēc pāris stundām gurķi ir ēdami
kāds varbūt zina tiešo recepti,lūdzu atsūtiet

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi