Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Foreles plācenīši

2006. gada 9. augusts
Foto: Gita Mārtiņsone
Pagatavošana
1 min
1. Sākumā jāizvāra foreles steika gabals.Katlā ielej ūdeni, kurā ieliek kādus dārzeņus(piemēram, ½ sīpola,1 burkānu,papriku u.c.pēc izvēles),lai tie vārītos kopā ar foreli un piedotu tai labāku garšu.Foreli vāra līdz tam brīdim, kamēr tā kļūst mīksta un tad izņem ārā.
2. Izvāra kartupeļus.Šos vārītos kartupeļus ieliek bļodā un ar stampiņu samīca viendabīgā masā.Sagriež mazos tomātiņus nelielos gabaliņos un pieliek klāt kartupeļu masai.Sakapā lociņus un arī pievieno masai.Visu vēlreiz kārtīgi samaisa kopā.
3. Izvārīto foreli sadala mazos gabaliņos un arī pievieno izveidotai kartupeļu,tomātu un lociņu masai.Kārtīgi visu izmaisa.Pievieno garšvielas pēc izvēles un sajūtas.
4. No gatavās masas veido nelielas kotlešveidīgas pankūciņas,kuras nedaudz apviļā miltos, lai tās labāk turētos kopā.Liek uz pannas, kur ir sakarsēta eļļa un cep ~ 2 min. no abām pusēm.
5. P.S. Daži padomi:
6. Dārzeņu buljonu, kur tika vārīta forele, var izmantot arī pēc tam citiem kulinārijas brīnumiem.
7. Ja laiks atļauj, tad sagatavotās kotlešu pankūciņas pirms cepšanas var paturēt uz 10 min. ledusskapī,jo tad tās labāk ievilksies un turēsies kopā!
8. Var pasniegt ar krējuma mērci, kurai piejaukta nedaudz citrona sula un dilles.
Uz augšu