Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēta vistas gaļa (salātiem u.c. ēdieniem)

2006. gada 7. augusts
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
6 min
1. Šī recepte ir ātra un vienkārša metode, kā sagatavot vistas gaļu salātiem vai citiem ēdieniem. Sake un garšvielas palīdz atbrīvoties no supermārketu gaļas smakas. Labu gaļu (bio vai īstu lauku gaļu) var gatavot citos veidos.
2. Gaļu liek piemērota forma, (ja ir āda, tad to sudursta ar koka irbulīti vai ko citu), parslaka ar sake, uzpilina eļļu.
3. Atkarība no tālākās pielietošanas, pārkaisa ar sāli un pipariem. Ja gaļu vēlāk maisa ar stipru mērci, sāli un piparus nevajag.
4. Ingvēru nomazga, ar nazi saspiež plakanu (var protams arii griezt planās šķēlēs), vienmērīgi pārliek gaļai. Pa virsu uzliek lokus.
5. Trauku brīvi pārklāj ar pārtikas plēvi, nedrīkst noslēgt blīvi.
6. Liek mikroviļņu krāsnī, 4..5 min 600W.
7. Kad gatavs, ingvēru un lokus izmet, sulu no trauka var pievienot plānotajam ēdienam vai mērcei.
8. Salāti var būt interesantāki, ja gaļu saplucina nevis sagriež.
Uz augšu