Garšīgā vistas filejas mērce

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 cilvēkiem
  • 2 lielas vistas filejas
  • viena burciņa (0.5l) tomātu mērces
  • viens vidēja lieluma burkāns
  • 1 neliels sālīts vai marinēts gurķītis (pēc izvēles)
  • 1 daiviņa ķiploka
  • garšvielas: karijs,piedeva vistas gaļai
  • dilles
  • piedevas: vārīti gargraudu rīsi

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagriež strēmelītēs vistas fileju un ieliek bļodā.
  2. Sīki sasmalcina ķiploka daiviņu un pievieno vistas strēmelītē.
  3. Uzber kariju, vistas garšvielu un visu kārtīgi samaisa.Kad tas izdarīts ļauj vistai uz laiku pastāvēt un ievilkties ar garšvielām un ķiploku.(~10 min.)
  4. Sagriež palielās ripiņās vai kubiņos(pēc izvēles) notīrītu svaigu burkānu un nelielās strēmelītēs sagriež arī sālītu vai marinētu gurķīti.
  5. Tad uz karstas pannas olīveļļā liek cepties vistas gabaliņus.Cep kamēr tie ir brūni.
  6. Pievieno vistas gabaliņiem 0.5l tomātu mērces un samaisa visu kopā.
  7. Visam uzlej ūdeni, samaisa un pievieno iepriekš sagrieztos burkānus un gurķīti.Uzliek vāku un, ik pa laikam samaisot, ļauj visam kopā sautēties, kamēr vista ir mīksta.
  8. Kad vista gatava,tad nelielā ūdens daudzumā izšķīdina ēdamkaroti miltu, kururu pievieno mērcei lai tā paliktu biezāka.
  9. Pasniedz kopā ar vārītiem gargraudu rīsiem un apkaisa ar sakapātām dillēm.
  10. P.S. Pēc vēlēšanās, īsi pirms mērce ir gatava, var pievienot tai arī nedaudz skāba krējuma. :)

Komentāri

gints 2015. gada 17. novembris 19:11
burkanus vajag atrak pievienot ilgi mocijos kamer dabuju mikstus
Ilze 2015. gada 4. novembris 09:03
Paldies, recepte tiešām vienkārša un ātra, tik es vairāk piemetu marinētus gurķus un burkānus :)
Laila 2012. gada 10. maijs 15:50
super! :)) ļoti garšīga! :O Vienīgais, Maich, piekrītu mazliet par burkāniem, bet ja pasautē ilgāk ir super!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni