Īstie žagariņi jeb zaķausīši

5 1
Īstie žagariņi jeb zaķausīši
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 150 g cukura
  • 150 g skāba krējuma
  • 500 g kviešu milti
  • 1 g sodas
  • Garšvielas
  • Eļļa cepšanai
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

30 min.
  1. Olas ar cukuru, vaniļu vai citrona miziņu saputo, pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu, pēc tam kviešu miltus un samīca.
  2. Pēc tam mīklu izveltnē un sagriež 4 - 5cm platās un apmēram 10 cm garās strēmelēs. Katras strēmeles vienu malu bārkstveidīgi iegriež un, turot pie neiegrieztās malas,strēmeli satin.Vai izveltnē,sagriež 4 - 5 cm platās strēmelēs un tad griež rombiņus. Rombiņam viducī ar nazi iegriež caurumiņu. Pēc tam izver cauri it kā sasietu cilpiņu.
  3. Sagatavotos cepumus liek sakarsētā eļļas traukā un cep gaiši brūnus. Atdzisušus kārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Sagatavotos cepumus liek sakarsētā eļļas traukā un cep gaiši...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ineta 2016. gada 7. oktobris 19:10
Ļoti laba
Aivis voilaks 2016. gada 23. aprīlis 21:34
Mmmmmmm sanāca tik labi un mīkla tik laba
kristine 2014. gada 23. jūlijs 15:47
Ideāla konsistence mīklai- precīzas mērvienības- pat pie pirkstiem nelipa.....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize