Sākums > Receptes > Zupas

Aukstā zupa ar lapu bietēm

2006. gada 2. augusts
Foto: Solveiga
Pagatavošana
30 min
1. Zupa tiem, kas audzē lapu bietes un nezina, ko ar tām iesākt. Lapu biešu vietā var lietot arī skābenes vai spinātus.
2. Biešu lapiņas smalki sagriež un pārlej ar karstu ūdeni. Ūdeni nenolej! Noliek maliņā, lai atdziest.
3. Tāpat smalki sagriež kartupeļus, burkānus un visu pārējo. Ja nepatīk kāds no te uzskaitītajiem dārzeņiem, var aizstāt ar citu, jo kombinācijas var būt dažādas, tāpat kā proporcijas.
4. Visu iejauc atdzesētajās biešu lapiņās. Pievieno kefīru, arī tik daudz, cik liekas nepieciešams. Beigās pieber sāli, piparus un parkaisa ar baziliku vai, ja labāk patīk, dillēm. Zupu uz kādu stundu liek ledusskapī, lai tā paliek pavisam auksta un garšas 'ievelkas'.
Uz augšu