Aukstā zupa ar lapu bietēm

3 1

Sastāvdaļas

  • Lapu bietes
  • Vārīti kartupeļi
  • Vārīti burkāni
  • Gurķi
  • Tomāti
  • 2 -3 vārītas olas
  • Baziliks
  • 7 % kefīrs
  • Sāls pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Zupa tiem, kas audzē lapu bietes un nezina, ko ar tām iesākt. Lapu biešu vietā var lietot arī skābenes vai spinātus.
  2. Biešu lapiņas smalki sagriež un pārlej ar karstu ūdeni. Ūdeni nenolej! Noliek maliņā, lai atdziest.
  3. Tāpat smalki sagriež kartupeļus, burkānus un visu pārējo. Ja nepatīk kāds no te uzskaitītajiem dārzeņiem, var aizstāt ar citu, jo kombinācijas var būt dažādas, tāpat kā proporcijas.
  4. Visu iejauc atdzesētajās biešu lapiņās. Pievieno kefīru, arī tik daudz, cik liekas nepieciešams. Beigās pieber sāli, piparus un parkaisa ar baziliku vai, ja labāk patīk, dillēm. Zupu uz kādu stundu liek ledusskapī, lai tā paliek pavisam auksta un garšas 'ievelkas'.

Komentāri

Daina 2012. gada 20. jūlijs 14:25
lapu bietes un biešu lapas nav īsti viens un tas pats :) Lapu bietēm ir gari sarkani kāti,bet biešu lapiņas "iztiek" bez tiem. Bet nu tik un tā mēģināšu un griezīšu klāt arī kātus.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas