Veģetārā lazanja

2006. gada 31. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Burkānus un seleriju smalki sagriež un eļļā apcep, nedaudz pasautē, pievieno salmiņos sagrieztu cukinī un tomātus, pasautē, liek klāt sakapātus zaļumus, sāli, piparus.
2. Svaigus spinātus blanšē, pārlej ar verdošu ūdeni, pāris minūtes patur, nokāš un tūlīt pārlej ar aukstu ūdeni, notecina un lieko ūdeni nospiež.
Saldētiem atkausētiem spinātiem tikai nospiež lieko šķidrumu un sagriež.
3. Daļu sieru sarīvē un sajauc ar krējuma sieru, daļu sagriež šķēlītēs.
4. Vārītās lazanjas plāksnes klāj ietaukotā veidnē, virsū uzklāj siera masu, tad dārzeņu masu un spinātus.
5. Pārklāj ar siera šķēlēm, tad atkal lazanjas plāksnītes un visu atkārto.
6. Pabeidz ar lazanjas plāksnēm, ko biezā kārtā pārklāj ar rīvētu sieru.
7. Cep 200 grādu temperatūras aptuveni 30 minūtes.
P.S. Krējuma vai biezpiena siera vietā var lietot biezpienu.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu