Ukraiņu sirņiki

2006. gada 25. jūlijs
Foto: Shutterstock.com
Ukraiņu iecienītie sirņiki, ko pasniedz ar vēsu skābo krējumu vai sutina krēmīgā saldā krējuma mērcē.
Pagatavošana
30 min
1. Biezpienu sajauc ar olām, sāli un sodu.
2. Pieliek miltus.
3. Visu samaisa un samīca.
4. Uz dēlīša no mīklas veido tādu ka desiņu.
5. Lai masa neliptu pie rokām, paber miltus.
6. Sagriež nelielos taisnstūrīšos.
7. Liek uz pannas un cep cepeškrāsnī, līdz gatavs.
8. Gatavos sirnikus pasniedz ar vēsu skābo krējumu vai ar sldo mērci.
9. Lai pagatavotu mērci, liek sirņikus katliņā, pārlej ar saldo krējumu, pievieno sviestu un uz nelielas liesmas sautē.

Ēd karstus (ja ilgāk pastāv, mērce pazūd sirņikos).

Labu aptetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu