Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena un rupjmaizes krēms

2006. gada 24. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Pienu uzvāra, pārlej saputotam olu dzeltenumam un liek ūdens peldē, līdz sabiezē.
2. Biezpienu sablenderē, pievieno olas maisījumu, krējumu, mīkstu sviestu, citronu miziņu, apgrauzdētu rupjamaizi, nelielos salmiņos sagrieztus , cukura sīrupā savārītus burkānus un sīkos gabaliņos sagrieztus žāvētus ābolus ( iepriekš tos aplej ar verdošu ūdeni, patur 10-12 minūtes, notecina).
3. Visu rūpīgi samaisa.
4. Krēmu pasniedz, izspiežot caur kondetorijas maisiņu.
5. Krēmu pārkaisa ar rīvētu grauzdētu rupjmaizi, burkānu gabaliņiem un piparmētru lapiņām.
Uz augšu